Bilvergroting met implantaten.

Een bilimplantaat is een geschikte bilcorrectie voor mannen en vrouwen die vinden dat hun billen te klein of te plat zijn. De betrouwbaarheid van de techniek liep vele jaren achter op de -veel vaker voorkomende- borstvergrotingstechnieken. De basis principes voor veiligheid zijn daardoor pas een twintig-tal jaren oud, en dan nog is er veel gebeurd in termen van verfijning in de laatste jaren.

Tot voor kort  werden de patiënten nog 3 weken in bed gehouden om de kans op Seroma, wondloslating en zelfs uitstoting onder controle te houden. Dankzij de niet-aflatende inspanningen van gedreven specialist-chirurgen is dit gelukkig inmiddels  verleden tijd. De mogelijke complicaties zijn nu vergelijkbaar als de complicaties en het herstel na een borstvergroting.

Onze allernieuwste techniek:

 

Het goede nieuws is dat patiënten nu al onmiddellijk mogen rondstappen, binnen de grenzen van het comfortabele. Met de juiste pijnstilling nemen de ongemakken snel af.  Verplichte bedrust op de buik is overbodig geworden. Uiteraard is de fysieke inspanning beperkt voor 3 weken.

De hechtingen kunnen verwijderd worden na 10-12 dagen.  Bovendien is er ook geen drain mee vereist.

De positie van implantaten is op het meest prominente deel van de bil. Dat wil zeggen dat volume-vermeerdering aan de bovenkant van de bil en de zijkanten niet zal gebeuren met uitsluitend het plaatsen van een implantaat. Bijkomende opvulling met injecties of lichaamseigen vet behoren dan tot de verdere mogelijkheden.

Implantaten van meer dan 340 cc worden afgeraden, tenzij in uitzonderlijke gevallen.  Dit wordt besproken tijdens een consultatie met onze arts.

Maak nu uw afspraak.

1.
Telefonisch contact
2.
Adviesgesprek met arts
3.
De behandeling
4.
Nazorg