Haarverlies, galeatomie

Wat is Galeatomie?

In de HOFFkliniek hebben we vele jaren ervaring met een minimaal invasieve behandeling van de doorbloeding van de scalp middels twee kleine sneetjes van gemiddeld 2,5 cm in de haren t.h.v. de slapen links en rechts. Deze toegangspoorten maken het mogelijk om het grote bloedvaten netwerk van de scalp, wat dient om voor lichaamsafkoeling te zorgen grotendeels af te sluiten. Tezelfdertijd wordt ook de sympathische bezenuwing, die de talg- en zweetklieren kan ontregelen, teruggebracht tot het basaal niveau. Dit is de reden waarom, naast het preventieve effect op haaruitval (door het verlagen van de scalp temperatuur) ook de oversecretie van talg (vet haar) normaliseert.

De ingreep staat los van alle gevoels- of bewegingszenuwen of de vaten die naar de hersenen lopen. Daardoor is de methode helemaal veilig. De belangrijkste complicatie is nabloeding, wat uitzonderlijk het verwijderen van opgehoopt bloed kan noodzakelijk maken. Dit kan onder plaatselijke verdoving en is geenszins nadelig voor de uiteindelijke genezing. De littekentjes genezen vlot en zijn na een jaar nog moeilijk terug te vinden tussen de haren van de slapen.

De patiënt tevredenheid is uitzonderlijk hoog. De enige relatieve contra-indicatie is waar het patiënten betreft die (professioneel) aan uithoudingssport doen, en daardoor het lichaam dagelijks aanzienlijk opwarmen. Zij moeten er rekening mee houden dat het preventieve effect slechts gedeeltelijk kan zijn. Ook mensen die gewoontegetrouw hoofddeksels dragen moeten rekening houden met verminderd effect van de ingreep.

De ingreep verschilt uitdrukkelijk van de minder ingrijpende onderbinding van de temporale bloedvaten enkel, daar het essentieel is dat over een uitgebreid gebied alle vaattakken worden afgesloten, niet enkel de centrale stam.

Ook vrouwen kunnen lijden aan een “androgeen type” van haaruitval, zeker na de menopauze. Hoewel we in het begin wat voorzichtig waren met onze beloften, is gebleken dat zij tot de meest tevreden groep behoren. Niet zelden zeggen ze weer nieuw haar te hebben bij gekregen, wat dan een uitzondering is die de regel bij mannen bevestigd.

De behandeling.

Galeatomie is een dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat U ’s morgens naar de HOFFkliniek komt voor de ingreep, die in totaal ongeveer 45 minuten duurt en meteen daarna weer naar huis kan. U brengt best een begeleider mee, die u naar huis kan brengen.

Voor de behandeling onder plaatselijke verdoving hoeft u niet nuchter te zijn.

Gebruik één week voor de operatie tot één week na de operatie geen aspirines. Ook met alcohol drinken stopt u best een tweetal dagen voor de ingreep. Indien u bloedverdunners neemt, vraagt u ook aan dr. Hoeyberghs wanneer u daarmee moet stoppen.

In de HOFFkliniek hebben we vele jaren ervaring met een minimaal invasieve behandeling van de doorbloeding van de scalp middels twee kleine sneetjes van gemiddeld 2,5 cm in de haren thv de slapen links en rechts. Deze toegangspoorten maken het mogelijk om het grote bloedvaten netwerk van de scalp, wat dient om voor lichaamsafkoeling te zorgen grotendeels af te sluiten. Terzelfdertijd wordt ook de sympatische bezenuwing, die de talg- en zweetklieren kan ontregelen, teruggebracht tot het basaal niveau. Dit is de reden waarom, naast het preventieve effect op haaruitval (door het verlagen van de scalp temperatuur) ook de oversecretie van talg (vet haar) normaliseert

BehandelingPrijsMeerprijs (met IVS)
Gelatomie€ 1.200€ 350
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Laat hier uw gegevens achter en wij contacteren u binnen de 24 u.