Armen en handen

Armen en handen

Strakke armen en mooie handen zijn een wens van velen. Maar wat als je met sporten en diëten je doel niet behaald? Een cosmetische ingreep kan in sommige gevallen uitkomst bieden.  Liposuctie is een belangrijke pilaar in de waaier van mogelijkheden. Voor meer informatie klik HIER

Wanneer u zich stoort aan hangende ‘flappen huid’ bij de bovenarmen, ook wel oneerbiedig “vleermuisarmen” genoemd die zijn ontstaan door veroudering of gewichtsverlies, dan kunt u een armlift overwegen. Bij deze ingreep wordt overtollige huid verwijderd en krijgen uw armen weer de omvang en vorm die ze ooit hebben gehad. Uiteraard vergt dit een litteken, wat nooit helemaal kan verborgen worden in een open kledij. In samenspraak met de patiënt kan men beslissen waar het uiteindelijke litteken komt te staan en hoe lang het precies zal worden. Het litteken rijpt normaal uiteindelijk na 2 jaar uit in een witte lijn. Soms kan er sprake zijn van abnormale litteken vorming, die dan gecorrigeerd kan worden met bijkomende chirurgie.

Hiervoor kan Body Tite in geselecteerde gevallen een uitkomst bieden.

Voor meer informatie hierover klik HIER.

Hoe dan ook moet men rekening houden met 3 tot 4 weken armkousen, die de dagelijkse levesstijl wat zullen verstoren…

Bij overmatig zweten van de oksels kan men opteren voor het stilleggen van de zweetklieren met Botuline. Dit is de injectie van het gebied met een fijn naaldje. Het effect duurt een volledig zomerseizoen, en moet dus jaarlijks herhaald worden.

De enige manier om dit probleem blijvend met een zo groot mogelijke kans op slagen op te lossen is door een zweetklierexcisie. Onder plaatselijke -of roesverdoving wordt het okselgebied geïnjecteerd met een speciale bloedstelpende vloeistof. Vervolgens worden de microscopische zweetklieren voorzichtig verwijderd uit de hele laag vlak onder de lederhuid.  Dit vergt een insnede in de oksel, met een blijvend littekentje. Vaak is een drain vereist voor enkele dagen na de operatie. Het herstel vergt goede opvolging en is meestal eenvoudig. Mogelijke complicaties zijn littekencontractie en gedeeltelijk huidversterf, wat bijkomende behandeling kan vergen na de operatie. Wij hebben ruime ervaring met deze methode, zeer goede resultaten en heel veel dankbare patiënten.

Vooral bij lichtere huidtypes die langdurig aan zonlicht werden blootgesteld kan de huid van de handen en voorarmen vroegtijdig verouderen, met verdunning, rimpels en pigmentvlekken. Deze laatste kunnen aangestipt worden met een chemisch verbrandingsmiddel wat in de diepere lagen selectief de overactieve pigmentcellen aanpakt. De wondjes genezen met korstjes die binnen de 2 weken afvallen.

Op de rug van de handen loopt een vertakt netwerk van aders onder de huid. Bij veroudering verdwijnt de vetlaag grotendeels, en verdunt de huid. Dit maakt de aders, die vaak ook meer opgezet zijn, extra zichtbaar. Het is mogelijk zonder gevaar de meest storende van deze aderen weg te nemen door kleine steek incisies. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden of alternatief met een roesje. In de regel betreft het hier vrouwen van boven de 60, en vindt de behandeling vaak plaats samen met algemeen verjongende maatregelen van huid en gelaat.

BehandelingPrijs
Liposculptuur beide bovenarmen€ 1500
Liposculptuur beide bovenarmen en bodytite€ 2500
Armlift€ 3.500
Huidverstrakking€ 2.250
Zweetklier verwijderen€ 1.800
OuderdomsvlekkenNa consult
SpatadersNa consult
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%

Laat hier uw nummer achter, wij contacteren u binnen 24 uur.