Liposcultpuur

Liposuctie

Liposuctie is een algemene benaming voor het wegzuigen van overtollig vet (Lipo=vet, suctie=zuigen).

Omdat het aantal vetcellen in het menselijk lichaam constant blijft, is de verwijdering ervan in principe permanent. Bij eventuele algemene gewichtstoename zal de obesitas zich voornamelijk manifesteren in niet-behandelde gebieden.  In die zin is deze behandeling permanent

De liposuctie techniek was de eerste, in de jaren ‘80, waarbij enkel het dieper gelegen vet kon worden opgezogen. Liposuctie is tegenwoordig een verzamelnaam geworden voor het laten weghalen van vet door afzuiging.

Bij de nieuwere techniek van liposculptuur, sinds de jaren ’90, gebeurt het vet verwijderen veel efficiënter en kunnen we vooral ook een mooiere vorm aan het lichaam geven. Dit omdat er fijnere canules gebruikt worden en het vet eerst wordt opgespoten met een grote hoeveelheid verdovende en bloedstelpende vloeistof.

Vele hoogwaardige  technische snufjes werden geprobeerd om even snel weer verlaten te worden, zoals bijvoorbeeld laser of ultrasonen combinaties.

Enkel de combinatie met  strak gecontroleerde radiofrequentie opwarming (“Body Tite”) heeft een plaats verworven als nuttig bijkomend aspect ter verstrakking van de huid door de stimulering van elastine vorming na neogenese van de betreffende fibroblasten.

Lipofilling

In geselecteerde gevallen kan men het geoogste vet op een speciale steriele manier zuiveren, en weer inspuiten op plaatsen waar er meer volume gewenst is, zoals plaatselijke defecten, het gelaat of de billen (“Brazilian Butlift”). De cellen blijven levensvatbaar en zullen zich daarna gedragen als normale vetcellen. Wel moet men rekening houden met een zeker transplantatieverlies maw: het definitief verplaatste vet is steeds minder dan de hoeveelheid geoogst vet. Voor een optimaal resultaat zijn er twee of soms zelfs 3 herhaal sessies gewenst.

Het inspuiten van vet moet gebeuren met vers vet van dezelfde persoon. Dus ingevroren vet moet als een tijdelijk vulmiddel beschouwd worden en mensen kunnen geen vet aan anderen doneren.

Dit is een vaak voorkomend probleem, dikwijls gecombineerd met ongewenste vetdepots onder de oksels. Door vet te verwijderen boven en onder de rugplooien, en het ondermijnen van de plooivormende weefsels zelf, is een mooie verbetering goed en veilig haalbaar.

Patiënten met zware bovenarmen hebben soms een teveel aan onderhuids vet, dat weggenomen kan worden met liposuctie. Dit is met name belangrijk om toekomstig verzak te voorkomen (“vleermuisarmen”). Zelfs zonder het maken van littekens is er vaak een indrukwekkende samentrekking van de overtollige huid na de operatie aan de bovenarm, vooral wanneer de nieuwe huidverstrakkingstechniek (“Body Tite”) wordt ingezet.

Liposuctie is enkel geschikt voor personen met een klein tot matig huidoverschot. Met de huidverstrakking technologie kan eventueel wat huid verstrakking verkregen worden, zodat men in bepaalde gevallen alsnog littekens kan voorkomen

Het Bovenbeen bestaat uit verscheidene “zones” of esthetisch-chirurgische “units”:

  • De binnenkant van de dijen: de huid is hier relatief dun en plaatselijke vetophopingen kunnen niet alleen esthetisch maar niet zelden ook functioneel storend zijn.
  • De  binnenkant van de knieën vertonen bij vrouwen vaak een ongewentste vet uitstulping. Er wordt in de volksmond ook wel naar verwezen als “osseknieën”. Deze komen ten stelligste in aanmerking voor eenvoudige liposculptuur en zijn van de meest dankbare gebieden om permanent behandeld te zien.
  • De bovenkant van de knieën is een complex gebied waar er veel huid overstrekking gebeurt bij het plooien van de knie. Toch zijn er patiënten die gebaat zijn bij een verdunning van de vetlaag ter plaatse om de kniecontour eleganter te maken.
  • De voorkant van de dijen is een uitgebreid gebied wat in sommige gevallen abnormaal dik is. Op termijn leidt dat dan tot -een vrijwel onbehandelbaar- weefselverzak ter hoogte van de bovenbenen. Net zoals bij de bovenarmen is in dergelijke gevallen een liposcultptuur niet enkel een esthetische verbetering, maar bovendien essentieel als preventie van abnormaal verzakking door ouderdom.

De Rijbroek en Lovehandles vormen het “viool figuur” van de elegante vrouw.

Overdreven kwabbels hier worden als zeer storend ervaren, niet alleen in badpak, maar in alle elegante kledij. De huid is er relatief dik, dus het is één van de gebieden waar er het minst sprake is van ongewenste onregelmatigheden achteraf. Het zijn misschien wel de meest populaire regio’s van het hele lichaam voor behandeling met liposculptuur.

Deze komen niet in aanmerking voor liposculptuur omdat abnormale volumes aldaar meestal worden veroorzaakt door vochtophoping (lymphoedema) of spierhypeatrofie. Onoordeelkundige pogingen tot liposculptuur kunnen het probleem zelfs verergeren.

BehandelingPrijs
Rugrollen€ 1.150
Liposuctie 1 zone€ 1.500
Liposuctie 2de extra zone€ 1.200
Liposuctie per extra bijkomende zone€ 1.000
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • Behandelingen inclusief slaapverdoving
  • Dit zijn de tarieven per zone, bij een liposuctie van verschillende zones wordt deze prijs aangepast
  • De zones beschrijven steeds beide armen, benen, heupen.

Interesse? Laat uw gegevens hier achter en wij nemen binnen de 24 u contact met u op.