Ogen

Ogen

Ogen worden dikwijls omschreven als de spiegel van de ziel.

Veel mensen ontwikkelen een huidoverschot, wallen of verzakkingen van en rond de oogleden.  Dit heeft vaak een negatieve invloed op het zelfbeeld. Hangende oogleden kunnen bovendien het zicht belemmeren en vermoeidheid of zelfs hoofdpijn veroorzaken. Ook tonen deze mensen een vermoeide uitstraling.

Met een eenvoudige ingreep is het huidoverschot aan het boven ooglid snel en makkelijk te verhelpen.

Een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek of ooglift genoemd) is een behandeling waarbij de plastisch chirurg een teveel aan overtollig huid-, vet- en spierweefsel wegneemt. Een litteken zie je nauwelijks want het sneetje valt precies in de ooglidplooi en tussen de kraaienpootjes. Het litteken wordt normaal onzichtbaar.

Een ingreep aan de onderste oogleden is iets ingewikkelder, vandaar dat deze ingreep liefst gebeurt onder IVS – intraveneuze sedatie (roesje).  Mogelijkheden hier zijn het verwijderen van vetweefsel, waarbij mogelijk ook wat overtollige huid weggenomen wordt.

Vaak echter, bij jongere personen gebeurt de vetverwijdering langs de binnenkant van het ooglid (transconjunctivale onderooglidcorrectie) zodat uitwendige littekens volledig vermeden kunnen worden.

  • Transconjunctivale vetverwijdering: hier worden enkel de vetwallen behandeld maar geen huidoverschot weggehaald of aangespannen. Er is geen uitwendig litteken.
  • Open ooglidcorrectie: deze gebeurt middels een incisie ruim onder de wimperlijn. Het schept de mogelijkheid huid te verwijderen en aan te spannen.
  • Traangootopvulling: dit is een bijkomende ingreep om de traangoot op te vullen met eigen beschikbaar vetweefsel. Het kan langs binnen zonder litteken (transconjunctivaal) of in combinatie met een open techniek.
  • Festoons: deze vormen technisch geen onderdeel van de oogleden maar wel van het jukbeenkussentje. Het  is een uitzakking van het onderste deel van de oogkringspier met vaak een fluctuerend vochtgehalte. Het is niet mogelijk om deze storende kussens aan te spannen in combinatie met een traditionele ooglidoperatie. In ernstige gevallen gaan we over tot het wegsnijden van het weefsel samen met de overtollige huid.   Hierdoor ontstaat er uitwendig wel een litteken.

Dr. Hoeyberghs heeft een zeer goed inzicht en een ruime ervaring in het “verwesteren” van Aziatische ogen.

Het betreft een delicate, uitgebreide ingreep op de huid en spieraanhechtingen.

De resultaten zijn zeer mooi: waar patiënten eerst een overhangend ooglid hadden, wordt dit na de ingreep mooi afgerond en beweeglijk.  Het is een onopvallende correctie met mooie amandelvormige ogen als resultaat!

Vraag meer informatie tijdens uw persoonlijk consult.

BehandelingPrijs
Bovenste oogleden€ 950*
Onderste oogleden
- Transconjunctivale vetverwijdering€ 1.000
- Open ooglid correctie€ 1.500
- Traangootopvulling€ 450 extra
- Festoons€ 1.500*
Aziatische ogen verwesteren€ 2.150
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Maak hier uw afspraak voor uw oogcorrectie.

Afspraak maken