Tepelreconstructie / reductie

Tepelcorrectie

U kunt een tepelcorrectie ondergaan wanneer u ontevreden bent over uw tepels of tepelhof.

Een tepelcorrectie is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen aan uw tepel, zoals een tepelverkleining, tepelhofverkleining of het reconstrueren van ingetrokken tepels. Zijn uw tepels te groot, te klein, ongelijk of ingetrokken? Wij bepalen samen met u tijdens het eerste consult welke behandelmethode past bij uw klacht. Onze plastisch chirurg verhelpt uw probleem door een relatief kleine operatieve tepelcorrectie.

Bij een aantal vrouwen zijn de melkgangen te kort van aanleg. Dit kan beschouwd worden als een aangeboren afwijking. Tenzij uitzonderlijk, is borstvoeding geven dan onmogelijk.

Deze ingreep kan uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving.

Littekens zijn verwaarloosbaar, zeg maar onzichtbaar binnen de paar maanden.

Het gebeurt dat tepels abnormale vormen hebben. De details zijn erg variabel maar correcties zijn doorgaans goed mogelijk mits nauwkeurige planning.

Dit vormt traditioneel een deel van de borstlift of de borstverkleining. In het proces wordt de maat van het tepelhof ook geoptimaliseerd. Eventuele tepelchirurgie wordt liefst niet tegelijk uitgevoerd, daar de tepelhofverplaatsing zelf al de doorbloeding tijdelijk vermindert.  Het is beter met tepelchirurgie te wachten tot na de verplaatsing, dan wel ze van te voren uit te voeren.

Deze chirurgie is complex en vaak loont ze niet de moeite. Medische tatoeage brengt meestal soelaas bij patiënten die door omstandigheden een tepelhof, of een deel daarvan moeten missen.

Sommige vrouwen, maar ook mannen,  storen zich aan overgrote tepels. Correctie hiervan kan relatief eenvoudig, zonder zichtbare littekens.

BehandelingPrijs
Ingetrokken tepel€ 950*
Tepelhofverkleining€ 2.000
Tepelhofverplaatsing€ 2.250
Tepelverkleining€ 500*
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Interesse?  Laat hier uw nummer achter, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.