Buik

Buik

Ook al eet je gezond en sport je regelmatig, bij sommigen wil die slappe buik maar niet verdwijnen.

U kunt natuurlijk veel lezen over al dan niet echte buikcorrectie ervaringen op plastische chirurgie forums. Maar het is zeer belangrijk dat u al uw vragen uitvoerig aan uw plastisch chirurg stelt bij uw consultatie om erachter te komen wat de beste buikcorrectie voor u is

Een buikwandcorrectie is de gepaste ingreep wanneer mensen zich schamen voor hun zwangerschapsstriemen of hangbuik, wanneer ze geen passende kledij vinden of wanneer ze ten onrechte aangesproken worden over een zwangerschap. In deze gevallen kan een buikcorrectie aangewezen zijn.

De operatie

De operatie gebeurt, hoe dan ook, in de wand van de buik, de spieren, het onderhuidse vet, en de huid zelf. Opgezette darmen en darmvet geven ook aanleiding tot uitpuilende buiken, maar deze problemen komen niet in aanmerking voor plastische chirurgie. Hiervoor is er algemeen levensstijl, gezondheidskundig en geneeskundig onderzoek en  behandeling van toepassing.

Het is van het grootste belang om met uw chirurg de mogelijkheden -maar ook de gevaren- van de verschillende opties te bespreken. Ook de invloed van algemene narcose kan het resultaat en uw gezondheid ernstig beïnvloeden, zeker bij de grotere ingrepen. Het herstel, nazorg en mogelijke complicaties zullen niet enkel bepaald worden door de aard van de ingreep , maar ook door de gebruikte verdoving en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Een uitgebreid persoonlijk consult met een ervaren arts is daarom essentieel.

Waar er enkel sprake is van overtollig onderhuids vet is er geen corrigerend spierwerk nodig. Een nauwkeurige liposchloptuur, al dan niet gecombineerd met Body-Tite voor bijkomende huidverstrakking, volstaat dan. Er hoeven geen snijlittekens gemaakt te worden.

Voor het aanspannen van de overtollige huid onder de navel moet er vaak huid weggesneden worden, in combinatie met de vetverwijdering en/of spieraanspanning. Het litteken is ongeveer even groot als dat van een volledige buikcorrectie, maar de navel wordt niet geopereerd.

Als het gedeelte boven de navel (maagstreek) ook moet aangespannen worden  gebeurt dat  door de huid helemaal los te maken tot aan de ribbenkast, en de huid onder de navel volledig weg te snijden. Door de maagstreek uit te rekken tot aan de schaamstreek bekomen we een strak resultaat. Er blijft, buiten het litteken aan de onderzijde van de buik tot op de flanken, een litteken rond de navel. De volledige buikspieren kunnen in deze ingreep behandeld worden indien wenselijk en haalbaar.

In de meer obese patiënten, is er vaak een bijkomend probleem van overtollig volume en slapte in de schaamstreek. Deze kan dan tegelijk met een (mini)abdominoplastiek gelift worden.

Bij patiënten met veel overtollig weefsel, ook aan de zijkanten en de rug (bijvoorbeeld na massief gewichtsverlies), kan een (mini-buikplastiek uitgebreid worden voor weefsel verwijdering op de flanken en rug. Dit is een zeer uitgebreide ingreep met een litteken rondom rond het lichaam.

BehandelingPrijs
Liposuctie - buik€ 1.450
Liposuctue - buik en maag€ 2 150
Mini buikwandcorrectie€ 2.750
Buikwandcorrectie met verplaatsing navel€ 4.000
Lifting schaamstreek€ 2.200*
Body contouring€ 6.000
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

1.
Telefonisch contact
2.
Adviesgesprek met arts
3.
De behandeling
4.
Nazorg