Gelaatsveroudering

Gelaatsveroudering

Het gelaat is het voornaamste onderdeel van het menselijk lichaam waaraan men elkaar als individu kan herkennen. Daarnaast kan men gevoelens bij anderen aflezen aan bepaalde gelaatsuitdrukkingen.

Na het 30ste levensjaar begint de huid langzaam te verouderen. Kenmerken van een verouderde huid zijn: slappe huid (weinig elasticiteit), droge huid of dunne huid in het gezicht of rimpels. Dit wordt nog eens versneld door intensieve blootstelling aan UV-licht/zonlicht en zwaar roken.

Een nieuwe frisse uitstraling zonder de “stempel” van een plastisch chirurgische ingreep

Patienten met een geslaagde gezichtcorrectie zijn de paradepaarden van de plastisch chirurg.

Een gezichtcorrectie kan gaan om een Facelift of MACS lift (mini facelift), een ooglidcorrectie (of ooglift) of een neuscorrectie.

Het gezicht springt meteen in het oog en geslaagde gezichtcorrectie operaties vallen meteen op, al weet een leek niet direct wat er nu gebeurd is.

Een facelift is de  standaard ingreep om weefselverzak aan te pakken en zodoende de huid te verstevigen en strakker te maken. De meer zichtbare tekenen van veroudering worden weggenomen door de diepe weefsels te herpositioneren en de losse huid van het gezicht en hals aan te spannen. Door deze huidverstrakking wordt de klok niet enkel teruggedraaid, maar vaak ook zelfs het tikken vertraagd!

Als vuistregel kunnen we stellen dat ooglid chirurgie en MACS lifting aangewezen wordt vanaf 40 jarige leeftijd, en de hals en voorhoofdschirurgie vanaf 55 jaar. Uiteraard is iedere patiënt verschillend en wordt de situatie ook individueel bekeken; ook wat betreft de ideale timing  van chirurgie. Idealiter moeten twee goed geplande ingrepen levenslang kunnen volstaan voor een optimaal esthetisch effect.

  • MACSlift, Midfacelift
  • mini facelift
  • face- en hals lift
  • Voorhoofdslift
  • Wenkbrauwlift (directe of endoscopische)

Plan nu uw consult in.

Een halslift houdt altijd een correctie van de werking van de de dunne halsspier (platysma) in, zodat de halshoek hersteld wordt.  Zo zal de hals weer een jeugdige uitstraling hebben omdat de afhangende nekplooien ook aangespannen worden.

 

  • Verstrakking hals
  • Liposuctie hals

Het Tel Aviv-masker is een chemische peeling. Deze chemische gelaatspeeling verwijderd je oude huid.  Hierdoor  start er een natuurlijk proces waardoor er  een nieuwe frisse huid gevormd wordt.  Lijntjes en rimpels verdwijnen, zo ontstaat er een  nieuwe,  jonge (baby)huid.  Deze behandeling geeft zeer mooie resultaten.

Dermabrasie is een techniek waarmee onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar gemaakt worden.

Bij dermabrasie wordt de huid (derma) tot in de papillaire dermis (dit is het laagje onder de opperhuid) afgeschaafd (abrasie). De plastisch chirurg past dermabrasie vooral toe voor het verwijderen van tatoeages, rimpels en littekens van acne. Bij oppervlakkige, niet te diepe, littekens is het resultaat uitmuntend.

Met name voor de aanpak van de boven en onderlip wordt deze techniek succesvol toegepast.

Met injectables kunnen rimpels worden behandeld en kan volumeverlies in het gezicht worden hersteld. Er zijn twee soorten injectables: Botox en fillers. Met Botox beïnvloeden we de spieren in uw gezicht die rimpels veroorzaken.

Fillers komen voor in diverse soorten. Ze zijn hedendaags en tijdelijk (tussen 3 maand en 2 jaar effect).

Permanente vulmiddelen worden niet meer gebruikt. Grosso modo kunnen we ze verdelen in lichaamseigen vet en stamcellen zoals collageen of hyaluronzuur; en weefsel stimulatoren zoals hydroxyappatiet.

Het is ook mogelijk om de injectables samen te gebruiken om een beter resultaat te verkrijgen.

In de Hoffkliniek zijn fillers met name belangrijk om de resultaten van ingrijpende chirurgie nog verder te verfraaien.

BehandelingPrijs
MAClift€ 3.450
Face- en halslift€ 6.000
Voorhoofdslift€ 2.800
Wenkbrauwlift€ 2.000 *
Tel Aviv masker€ 4.000
Necktite€ 1.900
Dermabrasie, per zone€ 600*
Lach- of kinkuiltjes€ 1.500*
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Vragen?  Laat hier uw gegevens achter en wij nemen binnen de 24 u contact met u op.