Genitaliën

Cosmetische ingrepen in de schaamstreek

Sommige patiënten hebben complexen over hun geslachtsorgaan. Bij vrouwen betreft het vaak de al te grote schaaplippen, en bij mannen meestal voorhuid problemen. Plastische chirurgie van de geslachtsorganen kan perfect plaats vinden onder plaatselijke verdoving met de juiste injectie techniek van zenuwblokkade.

De uiteindelijke bedoeling blijft het zelfbeeld te verbeteren en de seksuele remmingen te verlichten.

Besnijdenis, het verwijderen van een deel van de voorhuid, is een operatie die ook op volwassen leeftijd plaats vindt, op verzoek van de patiënt.

Naast esthetische en culturele redenen, zijn er ook functionele problemen die een ingreep noodzakelijk kunnen maken. In tegenstelling tot de besnijdenis van kleine kinderen, zijn er bij de volwassenen een waaier van mogelijkheden, elk met specifieke resultaten en nadelen. Dit is waarom plastisch chirurgen worden geraadpleegd en een goed overleg en begrip van de patiënt noodzakelijk is.

Deze operaties zijn specifiek en individueel zeer variabel.  Er zijn geen standaard oplossingen die perfect zijn voor elk verzoek.

Daarom weer het individuele gesprek met een zeer ervaren plastisch chirurg om tot tevredenheid te komen, in veilige en voorspelbare omstandigheden.

De schaamlippen dienen om de vaginaholte af te schermen tegen de buitenwereld, ook bij het openen der benen. Esthetische wensen moeten steeds in balans blijven met de functionele noden van dit belangrijke deel van de vrouwelijke anatomie. De operatie kan gebeuren onder plaatselijke verdoving, dan wel onder slaapverdoving. De nazorg is relatief eenvoudig, het herstel redelijk snel.

De meeste vrouwen worden bij hun eerste (en soms ook daaropvolgende) bevalling ‘geknipt’. Meerderheid van deze wondjes geneest vlot en laat minimale littekens achter. Helaas telt dat niet voor alle vrouwen. Sommigen blijven er last van hebben – bij het vrijen, bij na toilet te gaan, soms ook bij gewoon zitten of fietsen. Een revisie van dit litteken is vaak de enige oplossing.

Vooral na de zwangerschap kan de spierwand van de vagina slap zijn of de vagina vergroot. Dit kan de plezierwinst tijdens geslachtsgemeenschap voor getroffen vrouwen verminderen. Bij een chirurgische vagina-plastische chirurgie spannen uw vagina strakker door de spierspanning te versterken en overtollige huid en slijmvlies te verwijderen.
Vaginale verjonging is een complexe chirurgische procedure die wordt uitgevoerd onder plaatselijke anesthesie met of zonder slaapverdoving. Het is een dankbare ingreep die in de regel zonder noemenswaardige complicaties verloopt. Maar zoals voor elke ingreep geldt dat ondanks het feit dat de operatie perfect wordt uitgevoerd, kunnen risico’s niet volledig worden uitgesloten. Een zorgvuldige wondzorg en rustperiode voor de behandelde gebieden is daarom essentieel. Ook in geval van vragen, eigenaardigheden of twijfels dient u onmiddellijke Dr Hoeyberghs te bellen.
Het herstel:
Dit gaat de eerste dagen gepaard met wat pijn en gevoelloosheid. Deze symptomen nemen echter snel af en kunnen goed worden behandeld met pijnstillers. Een lichte bloed verlies de eerste dagen is on vermijdelijk. Ook een tijdelijk verlies van gevoeligheid valt te verwachten. Mocht de bloeding heviger worden, dient u ons te contacteren. De hechtingen lossen aan het einde van de herstelperiode vanzelf op en hoeven niet te worden verwijderd.

Om het genezingsproces niet in gevaar te brengen, moeten inwendige tampons, sporten, lange wandelingen en druk en penetratie gedurende ten minste 6 tot 8 weken worden vermeden. Onze schoonheidsexperts beantwoorden graag uw vragen over correcte menstruatiehygiëne na vaginale verjonging in detail.

In oude culturen wordt seksuele maagdelijkheid nog aan inscheuring met bloeding op de eerste huwelijksnacht gekoppeld. Sommigen gaan zelfs zover om de vagina dicht te naaien door de schaamlippen te verwijderen (“vrouwenbesnijdenis”). Om zeker te zijn dat ze aan de verwachtingen voldoen, en sociale exclusie te vermijden, vragen huwbare meisjes wel eens voor medische zekerheid hieromtrent. Maagd, of niet, al te vaak kan enkel een chirurgische modificatie van de plaatselijke anatomie hier soelaas brengen. Afhankelijk van de aard van de situatie en de trouwdatum is hier de keuze tussen een waaier aan technische mogelijkheden.

De anus is een gepigmenteerde kringspier die wel eens voor complexen kan zorgen. Onregelmatigheden kunnen eenvoudig chirurgisch bijgewerkt worden onder plaatselijke, of roes-verd

BehandelingPrijs
Kleine schaamlipcorrectie€ 1 500*
Kleine schaamplipcorrectie + klitkapreductie€ 1.750*
Grote schaamplipcorrectie€ 1.550*
Litteken revisie vagina€ 750*
Vaginaplastiek€ 2.300*
Besnijdenis mannen€ 1.500*
Scrotum lift€ 2.500*
Hymen plastiek€ 1.800*
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Interesse?  Laat hier uw nummer achter, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.