Billen

Billen

De billen zijn één van de meest in het oog springende esthetische elementen van het vrouwenlichaam.  Ze bestaan uit een -verder nutteloos- vet, wat aangeeft dat het hier om een esthetische functie gaat die de aantrekkelijkheid moet aanwakkeren. Naarmate u ouder wordt verliest u volume in de billen met als gevolg dat de billen platter zijn dan u wellicht zou willen. Ook kunt u van nature platte billen hebben en zijn deze niet zo ‘vol’ als u zou wensen.  Verder is verzakking van de -eens zo stevige- weefsels dikwijls een reden voor veel vrouwen om een complex over hun billen te vormen.

Of misschien vindt u de vorm van uw billen eenvoudigweg niet mooi. Ook mannen hebben wel eens esthetische verzuchtingen in dit departement. Kortom, er zijn verschillende redenen om een bilcorrectie te ondergaan.

Een bilimplantaat is een geschikte bilcorrectie voor mannen en vrouwen die vinden dat hun billen te klein of te plat zijn. De betrouwbaarheid van de techniek liep vele jaren achter op de -veel vaker voorkomende- borstvergrotingstechnieken. De basis principes voor veiligheid zijn daardoor pas een twintig-tal jaren oud, en dan nog is er veel gebeurd in termen van verfijning in de laatste jaren.

Tot voor kort  werden de patiënten nog 3 weken in bed gehouden om de kans op Seroma, wondloslating en zelfs uitstoting onder controle te houden. Dankzij de niet-aflatende inspanningen van gedreven specialist-chirurgen is dit gelukkig inmiddels  verleden tijd. De mogelijke complicaties zijn nu vergelijkbaar als de complicaties en het herstel na een borstvergroting.

 

Ontdek hier onze allerlaatste nieuwe behandeling.

 

De behandeling bij uitstek om slappe billen te verstevigen, zeker in geval van een verzakking van het weefsel. Deze ingreep uitermate geschikt wanneer uw billen het juiste volume hebben maar uitgezakt zijn.  In de traditionele bil-lift wordt de insnede gemaakt  ter hoogte van de bilplooi. Het overtollige slappe weefsel kan ofwel verwijderd worden, ofwel gebruikt worden ter opvulling.

Het is belangrijk dat u deze ingreep uitvoerig bespreekt met de chirurg.  Hier zal de behandeling, nazorg alsook de positie van de littekens uitgebreid aan bod komen.

Indien meer volume gewenst is, kan terzelfder tijd eeen siliconen implantaat ingebracht worden.

Een bodylift gebeurt traditioneel meestal in combinatie met een buik-plastiek of vetschort-operatie door  de ganse huid- en vetoverschotten rond het middel weg te snijden. Bij oudere patiënten, of in geval van massief gewichtsverlies,  is het technisch mogelijk om tegelijkertijd ook de weefsel-verzakking in de billen mee op te tillen. Dit noemen we dan een body-billift of hoge billift. Het litteken staat dus in tegenstelling tot laag in de bilplooi, hoog rond het middel.

Wat is nieuw?

Door een aparte insnede te maken voor de bilimplantaten is het nu in afdoende veligheid mogelijk om ook een bilimplantaat operatie uit te voeren in combinatie met dergelijke hoge billift.

Braziliaanse billen worden wereldwijd steeds populairder. Ook in België en Nederland zijn er steeds meer vrouwen die dromen van vollere en welgevormde billen. Er zijn tegenwoordig steeds meer toegankelijke technieken, zoals een Braziliaanse bil-lift, zodat het niet meer bij dromen hoeft te blijven. Daarnaast heeft een bil-correctie als bijkomend voordeel dat ook de verhouding tussen de billen en de taille en heupen verbetert. Het vet wordt door middel van liposuctie verwijderd uit de buik- of heupstreek.  Vervolgens wordt het niet bruikbare gedeelte steriel verwijderd zodat enkel de levensvatbare cellen kunnen getransplanteerd worden. De vetverplaatsing  (lipofiling) gebeurt met speciaal daartoe ontworpen injectie-systemen om de aanslagkans maximaal te garanderen. Er zijn geen blijvende littekens. De nazorg is eenvoudig.

Volume vergrotingen kunnen meestal veilig gebeuren tot ongeveer 200 cc per kant. Te grote injecties, met ongezuiverd vet verhogen de kans op afstoting, steriele abcessen en uiteindelijk littekens en deuken.

Voor een maximaal resultaat zijn meerdere behandelingen aangewezen. Men moet steeds afwegen of het beoogde resultaat niet beter bereikt kan worden met een éénmalig siliconen implantaat.

Ook aanvullende correcties in gebieden op de bovenkant en zijkant van de billen, die niet corrigeerbaar zijn met implantaten, kunnen met lipofilling verfraaid worden. Dit kan dan gebeuren en in combinatie met de implantatie of in aparte sessies.

Het is mogelijk om meer volume aan te brengen met moderne fillers op basis van Hyaluronzuur. Echter de prijs is vaak exorbitant hoog, daar -voor een significant effect- men vaak honderden milliliters nodig heeft van tijdelijk vulmiddel. In dat geval kan de prijs oplopen in de vele duizenden euro’s , en zelfs de prijs van langdurige chirurgie op basis van implantaten overtreffen.

Bovendien bestaan er geen injecties om weefselverzaking te behandelen. Dit maakt dat de indicatie vaak beperkt blijft tot jonge vrouwen.

Voor aanvullende correcties in gebieden op de bovenkant en zijkant van de billen, die niet corrigeerbaar zijn met implantaten, kunnen deze vulmiddellen wel nuttig zijn.

BehandelingPrijs
Bilvergroting met implantaat€ 4.500
Billift (bilplooi) zonder implantaat€ 3 500
Billift met implantaat€ 5.500
Brazilian buttlift (incl. 2 zones liposuctie)€ 4.000
Bil-bodycontour lift€ 4 500
Bil-bodycontour lift incl. implantaat€ 6.000
Vettransfer (losstaand)€ 1 700
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350

Interesse?  Laat hier uw nummer achter, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.