Neus

Neuscorrectie

De neus is het meest centrale deel van het gelaat. Vandaar dat een onvolmaakte neus snel gaat storen. De vraag naar neuscorrecties is dan ook groot. De meest gevraagde correctie is het weghalen van de hump of de knobbel midden op de neusbrug, of het verkleinen van de neus.

Het probleem kan zuiver esthetisch zijn wanneer de buitenkant stoort of niet in harmonie is met de rest van het gelaat.

Vaak is er een combinatie van een esthetisch probleem en een functioneel probleem. Indien er scheefstand is van de neus geeft dit een weerslag op het tussenschot of beter gezegd vaak is het tussenschot de oorzaak van de scheefstand.

Overgaan tot een neuscorrectie is een zeer individuele beslissing en ervaring. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat informeren over de neusoperatie, maar vooral over de kennis en ervaring van uw plastisch chirurg. Het is aan de plastische chirurg om uw neus aan te passen aan uw wensen, binnen de grenzen van het mogelijke en vooral volgens uw eigen basisanatomie. Dr. Hoeyberghs is zonder twijfel een van de meest ervaren plastisch chirurgen van Europa en heeft duizenden neuscorrecties verricht.

De oplossing op maat.

Anatomisch verdelen we een neus in de brug, de tip, neusvleugels, het tussenschot en de collumnella.

Samen met Dokter Jeff Hoeyberghs bekijken wij de oplossing op maat, rekening houdend met de esthetiek alsook het anatomisch aspect.

Een neuscorrectie operatie of Rhinoplastiek kan om esthetische redenen aangevraagd worden, bijvoorbeeld bij een te grote neus of een scheve neus. Maar ook lichamelijke klachten zijn vaak redenen voor een neusoperatie, zoals bij een afwijkend gevormde neus.  Deze kan immers verstoppingen of hoofdpijn veroorzaken. Het kan ook een combinatie van redenen zijn. Hoe dan ook, de beslissing om over te gaan tot een neuscorrectie is zeer persoonlijk en een uitgebreide consultatie met de behandelende plastisch chirurg is daarom erg belangrijk.

Hierbij wordt de profiellijn van de neus gecorrigeerd.  Deze ingreep kan steeds volgens de gesloten methode uitgevoerd worden, zo zullen er geen littekens zichtbaar zijn.

Hierbij wordt het kraakbeen van de tip en de zijkanten van de neus aangepakt.  Dit om niet alleen het zijaanzicht te verbeteren, maar ook het vooraanzicht van de neus.

In zeer uitzonderlijke gevallen wordt dit gedaan via een sneetje aan de onderkant van de neus (open methode).

Indien er een  inkorting of versmalling van de neusvleugels vereist is,  worden de neusvleugels aangepakt via een sneetje aan de buitenkant.  Dit  vlak voor de neus-lip plooi zodat een litteken minimaal is.

Het is niet altijd mogelijk de onderkant van de neus (collumnella) omhoog te brengen zonder daarmee het vooraanzicht te benadelen (“Miss Piggy” effect).  Verfijnde correcties kunnen gedaan worden via een beparkte insnede.

In geval van asymmetrie en/of ademhalingsproblemen is het aangewezen om het tussenschot te behandelen.

De indicatiestelling en techniek is zeer belangrijk om het resultaat met voldoende zekerheid te kunnen inschatten. Het belang van een goede ademhaling is groot, dus dit aspect verdient de nodige zorg en aandacht. Het is niet altijd mogelijk om aan de esthetische wensen van een patiënt te voldoen zonder nadeel voor de ademhalingsfunctie.  Goed overleg voor de operatie is hieromtrent essentieel.

Het implanteren van lichaamseigen of vreemd materiaal in de neus is geen sinecure.

Het is een een relatieve risico-operatie.

Afhankelijk van de indicatie kunnen hiervoor injectables, oor – of ribkraakbeen of kunststoffen gebruikt worden.  Gedetailleerd overleg met de behandelende  chirurg en een duidelijke bespreking van de risico’s is essentieel.

BehandelingPrijs
Neuscorrectie of Rhinoplastiek€ 3.500
Neusbrug correctie€ 2.000
Versmalling neusvleugels€ 1.650*
Neustip correctie€ 2000*
Neuscorrectie met implantaten€ 5.000
  • Deze prijzen zijn een indicatie.  Definitief na offerte en het intake consult.
  • Al de prijzen zijn exclusief BTW, 21%
  • * In de Hoffkliniek werkt men uitsluitend met een slaapverdoving.  De extra kostprijs hiervoor is € 350.

Niet tevreden over uw neus?  Toch nog extra vragen?  Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact.