Informatieve filmpjes over borstvergroting

Dr. Hoeyberghs maakte een reeks informatieve filmpjes over de meest gestelde vragen rond Borstvergroting. Bekijk hier alvast het eerste filmpje!

Borstvergroting - Borstprothese

Borstvergroting - BorstprotheseVOLLE BORSTEN

Een borstvergroting wordt uitgevoerd wanneer de borsten tijdens de puberteit te klein gebleven zijn, wanneer de borsten ongelijk van grootte zijn of wanneer het volume van de borsten afgenomen is door zwangerschap, chirurgie, dieet of gewoon door ouderdom.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE INGREEP?

Een borstvergrotende ingreep duurt ongeveer één uur en u kan een tweetal uren na de ingreep naar huis. De borstprothese kan op 3 verschillende manieren geplaatst worden nl. submusculair (achter de spier), subglandulair (achter de klier) of dual-plane (combinatie van beide).

U kan ook kiezen tussen inbrenging via de borstplooi of via de oksel.

Dit heeft u tijdens uw consult met de chirug besproken:

  • via de borstplooi (inframammair): deze techniek wordt het meest toegepast; ook grote protheses kunnen dmv een incisie in de borstplooi geplaatst worden. Het litteken bevindt zich dan ook discreet in de borstplooi en geneest meestal heel goed.
     
  • via een sneetje in de oksel (transaxillair): dit is een relatief weinig toegepaste techniek. Bij deze methode wordt de borstprothese meestal onder de grote borstspier geplaatst. Het litteken is redelijk onopvallend. Deze, deels endoscopische, techniek vereist gevorderde vaardigheden van de chirurg, zeker waar het de moderne implantaten betreft.

Borstvoeding en zwangerschap na een Borstvergroting

Een borstvergroting heeft geen effect op de borstvoeding omdat de melkklieren niet doorgesneden worden.

Mammografie

Een borstvergroting heeft geen effect op uw risico tot het ontwikkelen van borstkanker, noch op de diagnostische praktijk hier omtrent. Maar u meldt best aan de radioloog dat u een borstvergrotende ingreep met implantaat heeft laten uitvoeren, zodat deze weet hoe waarop men moet letten bij het maken van de mammografie.

Littekens

Littekens zijn blijvend maar door de positie nauwelijks zichtbaar. Na de operatie zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd af. Na ongeveer 1 jaar zijn ze in principe verbleekt. Gedurende deze uitrijpings periode mag u de littekens niet blootstellen aan de zon/zonnebank zonder sunblock, om permanente bruinverkleuring te vermijden.

RISICO’s

In principe is een borstvergroting een ingreep met een laag risico. Het is een sterk gestandaardiseerde ingreep, zeker met een geroutineerde chirurg. Er is geen risico op ziekenhuisinfecties daar de ingreep in de HOFFkliniek in een klasse D clean room gebeurt.

Implantaten

Bij de HOFFkliniek gebruiken we vooral enkele of dubbele gel implantaten met een “mousse" omhulsel, waardoor kapselvorming quasi onmogelijk is.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult