IVS - intraveneuze sedatie (roesje)

Wat is een IVS of intraveneuze sedatie? De slaapverdoving of roesje genaamd.WAT IS EEN IVS of IntraVeneuze Sedatie?

De meeste ingrepen in de HOFFkliniek kunnen perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. Maar vaak verkiest de patient een lichte slaapverdoving, omdat de patient de operatie liever niet volledig bewust mee wil maken.

Een IVS of IntraVeneuze Sedatie is een roesverdoving (vaak roesje genoemd) die via een infuus in de arm wordt ingebracht. Er wordt een vloeistof ingespoten die u in de slaaptoestand brengt. Pijn kunt u sowieso niet voelen, want wij werken bovendien nog eens met uitgebreide plaatselijke verdoving.

Na de ingreep gaat u naar de uitslaapruimte om het middel uit te laten werken. Pas als u goed wakker bent, gegeten, gedronken en geurineerd heeft, mag u naar huis. U bent dan nog een beetje suf en het kan zijn dat u nog wat rare dingen zegt. Dit is volkomen normaal: het middel moet eerst volledig uit de bloedbaan verdwenen zijn, pas dan werkt uw geheugen weer zoals tevoren.

Wij informeren u hier over de gevaren van een algemene narcose

Verdovingstechnieken Informatie Video

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult