Haarverlies: Galeatomie

Galeaotomie tegen haarverliesGaleatomie stopt het haarverlies!

Preventie tegen haaruitval

Niemand vindt het dunner worden van zijn/haar haardos prettig. Helaas weten te weinig mensen dat er een zeer succesvolle techniek bestaat, waarbij het verlies van haren stopgezet kan worden: de Galeatomie. Dokter Hoeyberghs heeft de bestaande techniek reeds 12 jaar geleden volledig verfijnd, zodat bij deze ingreep het succes in 95% van de gevallen gegarandeerd kan worden.

Wat is een galeatomie?

In de HOFFkliniek hebben we vele jaren ervaring met een minimaal invasieve behandeling van de doorbloeding van de scalp middels twee kleine sneetjes van gemiddeld 2,5 cm in de haren thv de slapen links en rechts. Deze toegangspoorten maken het mogelijk om het grote bloedvaten netwerk van de scalp, wat dient om voor lichaamsafkoeling te zorgen grotendeels af te sluiten. Terzelfdertijd wordt ook de sympatische bezenuwing, die de talg- en zweetklieren kan ontregelen, teruggebracht tot het basaal niveau. Dit is de reden waarom, naast het preventieve effect op haaruitval (door het verlagen van de scalp temperatuur) ook de oversecretie van talg (vet haar) normaliseert.

De ingreep staat los van alle gevoels- of bewegingszenuwen of de vaten die naar de hersenen lopen. Daardoor is de methode helemaal veilig. De belangrijkste complicatie is nabloeding, wat uitzonderlijk het verwijderen van opgehoopt bloed kan noodzakelijk maken. Dit kan onder plaatselijke verdoving en is geenszins nadelig voor de uiteindelijke genezing. De littekentjes genezen vlot en zijn na een jaar nog moeilijk terug te vinden tussen de haren van de slapen.

De patient tevredenheid is uitzonderlijk hoog. De enige relatieve contra-indicatie is waar het patiënten betreft die (professioneel) aan uithoudingssport doen, en daardoor het lichaam dagelijks aanzienlijk opwarmen. Zij moeten er rekening mee houden dat het preventieve effect slechts gedeeltelijk kan zijn. Ook mensen die gewoontegetrouw hoofddeksels dragen moeten rekening houden met verminderd effect van de ingreep.

De ingreep verschilt uitdrukkelijk van de minder ingrijpende onderbinding van de temporale bloedvaten enkel, daar het essentieel is dat over een uitgebreid gebied alle vaattakken worden afgesloten, niet enkel de centrale stam.

Deze behandeling wordt vooral aanbevolen bij jonge mensen, omdat haaruitval een voortschrijdend proces is, en hoe vroeger je erbij bent hoe beter!

Dagbehandeling

Galeatomie is een dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat U 's morgens naar de HOFFkliniek komt voor de ingreep, die in totaal ongeveer 45 minuten duurt en meteen daarna weer naar huis kan. U brengt best een begeleider mee, die u naar huis kan brengen.

Algemene aandachtspunten

Voor de behandeling onder plaatselijke verdoving hoeft u niet nuchter te zijn.

Gebruik één week voor de operatie tot één week na de operatie geen aspirines. Ook met alcohol drinken stopt u best een tweetal dagen voor de ingreep. Indien u bloedverdunners neemt, vraagt u ook aan dr. Hoeyberghs wanneer u daarmee moet stoppen.

Het resultaat van deze ingreep kan u pas na zes weken zien, omdat de “oude” haartjes, die reeds los zaten, nog zullen uitvallen.

Al onze patienten krijgen na een behandeling het directe mobiele nummer van de chirurg mee naar huis, zodat ze hem steeds kunnen bellen bij enige ongerustheid of vragen.

Prijs Galeaotomie

Een galeatomie om verdere haaruitval te voorkomen kost € 1.200.

In onze tarieven is steeds alles begrepen: de opname, het plastisch chirurgisch honorarium, de verdoving en ook nazorg na de ingreep.

De chirurg

Dr. J.L. Hoeyberghs, is een ervaren specialist in Esthetische Plastische Chirurgie. Hij is een geregistreerd Plastisch Chirurg in België en Nederland. Hij is 'Fellow of The Royal College of Surgeons' in het Verenigd Koninkrijk en heeft een wereldwijde opleiding en ervaring in cosmetische chirurgie.

Informatieve film over galeatomie

Dr. Hoeyberghs laat zien hoe haaruitval gestopt kan worden.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult