Kuitvergroting met kuitimplantaten

De ingreep wordt ook wel “kuitaugmentatie” genoemd. Siliconen kuitimplantaten worden gebruikt om de maat en vorm van de kuiten te verbeteren. Ze kunnen gebruikt worden als enkelvoudig of dubbel implantaat, ook om de symmetrie te verbeteren.

Veel mensen hebben een complex over hun kuiten. Ze vinden ze te klein, zeker in verhouding tot hun bovenbenen, of ze storen zich aan de vorm of het verschil tussen beide benen (asymmetrie).

Soms gaat het over echte misvormingen zoals na polio, spina bifida, klompvoet, osteomyelitis of verlamming. Ook in deze gevallen kunnen zacht siliconen implantaatjes uitkomst bieden.

Immers, ondanks intensief sporten komt er maar geen verbetering van spieratrofie in de kuiten. Daardoor is chirurgie met implantaten de enige resterende optie geworden om het ontoereikende volume definitief aan te pakken. Kuitvergrotingen omwille van esthetische redenen winnen dan ook jaar na jaar aan populariteit.

Maat of balans of beiden?

Er zijn vele redenen waarom iemand op kuitvergroting  kan verzoeken: sommigen worstelen met een lange sprietvormige “kippepoten”, terwijl anderen (meestal vrouwen in dat geval) een betere balans zoeken met hun forse knieën en dijen.  Ook bodybuilders vragen soms om kuitvergroting.  De kuiten reageren wel eens minder goed op de training schema’s dan de rest  van het lichaam.

Asymmetrie

In geval van een storend verschil tussen beide kuiten, om welke reden dan ook, is een verschillende aanpak voor beide benen aangewezen. Men kan op 1 zijde enkel opereren of opteren voor verschillende maten of aantal implantaten aan de respectievelijke kanten.

Wie komt in aanmerking?

In expert handen is dit een veilige operatie. Chirurgisch gesproken kunnen er een veelheid aan dingen fout gaan, soms met rampzalige gevolgen. Daarom is de ervaring, technisch en anatomisch inzicht van de chirurg cruciaal bepalend, meer dan voor andere cosmetische ingrepen.
Er zijn geen harde contra-indicaties, maar u zal onderworpen worden aan een medisch vooronderzoek, waarbij eventuele risicofactoren ook zullen aangekaart worden.

Planning

Tijdens het intake gesprek zal de maat van de implantaten bepaald worden, alsook of er voor een enkelvoudige vergroting (enkel de binnenzijde van de kuit) of een dubbele aanpak met twee implantaten per been zullen worden aangewend. In dat geval worden zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het onderbeen vergroot.
Desgevallend kan men ook opteren op de behandeling in 2 tijden uit te voeren, om de mogelijkheden te maximaliseren.

De ingreep middels de HOFFmethode

Dr Hoeyberghs heeft zijn jarenlange ervaring en inzichten gebundeld in een specifieke aanpak voor kuitvergroting. Deze is veilig, voorspelbaar, esthetisch optimaal en weinig pijnlijk. Het resultaat is blijvend en in de regel levenslang. Het litteken rijpt uit over een periode van 12-18 maanden, waarna het nog nauwelijks zichtbaar is. De implantaten zijn achteraf nauwelijks voelbaar of zichtbaar. Het resultaat oogt en voelt heel natuurlijk.

De ingreep gebeurt –als dagbehandeling- onder roesverdoving. De patiënt ligt op de buik. De insnede is horizontaal in de knieplooi. De implantaten worden diep in de kuit ingebracht zodat ze niet door de huid aftekenen nadien.  Er is nauwelijks bloedverlies. De wonde wordt zorgvuldig in lagen gesloten.
Je verblijft even op de herstelkamer waarna je onder begeleiding al snel weer je eerste stapjes zet. Je mag nog diezelfde dag met je chauffeur naar huis vervoerd worden.

Het herstel

De operatie is niet bepaald pijnlijk. Standaard pijnstilling volstaat de eerste dagen. Tijdens de eerste week dient u veel te rusten met de benen omhoog. U wel moet geregeld korte eindjes lopen, desnoods met behulp van loopkrukken. Dit is belangrijk om de bloed circulatie te bevorderen en de zwelling te helpen wegtrekken. Gebruik veilige platte schoenen in het begin.
U voelt zelf best de grens van wat kan of niet.

Na enkele dagen is de ingreep vebazingwekkend pijnvrij. U mag dagelijks douchen. Ligbaden zijn uit den boze de eerste 2 weken. Er zal wat zwelling zijn en mogelijks wat blauwverkleuring van de onderbenen. Lichte gevoelsstoornissen in de huid zijn in het begin normaal, maar deze normaliseren binnen de 6 weken.

We raden strakke verbanden ten stelligste af. Met de HOFFmethode van kuit augmentatie kunnen de implantaten niet van plaats verschuiven. Door de drukvrije aanpak en vermits we algemene narcose vermijden is het risico op thrombose vrijwel onbestaande. Een lichte compressiekous kan aangewend worden.

Na een week kan je geleidelijk weer je normale leven opnemen, normaal wandelen en fietsen eerst. De meeste mensen gaan dan weer aan het werk. Wacht met zelf autorijden nog tot de hechtingen verwijderd zijn na ongeveer 10 dagen en tot je zeker bent van de controle over je voeten, ook in onverwachte omstandigheden.

Na 3 weken zijn de weefsel dermate uitgerekt, dat meer en meer inspanningen mogelijk zijn. De spieren herstellen nu tot hun oorspronkelijke kracht. Met het opbouwen van rigoureuze oefeningen en power training van de spieren wacht u best 6 weken.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult