Oorcorrectie - Otoplastiek

Oorcorrectie - OtoplastiekFlaporen corrigeren

De grootte, plaats en vorm van het oor is belangrijk voor harmonie in het gezicht: mooie oren maken het gezicht ook mooier. Pesterijen omwille van de zogenaamde flaporen hebben een gigantisch negatieve invloed op het zelfbeeld van kinderen en jonge volwassenen. Een oorcorrectie zorgt hier niet alleen voor esthetisch resultaat, maar lost zonder twijfel meteen het trauma op!

Kraakbeen remodelleren

Een mooie blijvende otoplastiek of correctie van afstaande oren (flaporen) verwezenlijken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Via een incisie aan de achterkant van de oorschelp corrigeert de chirurg het kraakbeen door het te remodelleren, soms wat kraakbeen te verwijderen of zelfs te gebruiken om een nieuwe oorrand te maken. Hoofdzaak is om de hoek van het oor ten opzichte van het hoofd blijvend te verkleinen, zonder dat de tekenen van chirurgie achteraf zichtbaar blijven.

Verdoving

Deze ingreep kan onder plaatselijke verdoving, maar omdat die al gauw een uur in beslag neemt, weten we dat de meeste patiënten voor een IVS - intraveneuze sedatie (roesje) opteren.

Leeftijd voor oorcorrectie

Kinderen worden best geopereerd rond de leeftijd van 6 jaar, vlak voor ze gepest gaan worden op school. Dit kan ook perfect onder een roesje gebeuren.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult