Neusoperatie herstel

Neusoperatie herstelNeusoperatie Herstel - Rhinoplastiek nazorg

In tegenstelling tot vele anderen, plaatst dokter Hoeyberghs over het algemeen geen tampons in de neus. Dit verklaart mede het snelle herstel na een neusoperatie, 2 weken.

Na de neusoperatie vertoeft u een enkele uurtjes in de uitslaapruimte, met een opvanggaasje onder de neus om wat bloed op te vangen, een neuskapje om de neus verder vorm te geven en koeling om de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Herstel neuscorrectie - herstel neusoperatie (thuis)

Het gipsspalkje draagt u 4-5 dagen dag en nacht. Dit voorkomt verplaatsing van de vastgroeiende elementen. Daarna draagt u het enkel 's nachts om te verkomen dat u de neus kwetst tijdens uw slaap.

Uw gezicht zal de eerste dagen gezwollen zijn en wat blauwe plekken vertonen, met name ook onder de ogen indien het bot gebroken werd. Om de zwelling zo snel mogelijk te laten afnemen, adviseren wij te slapen met het hoofd hoger dan het hart en overdag zoveel mogelijk rechtop te zitten en rond te lopen. Zo snel mogelijk door de neus ademen helpt in het bijzonder.

Bezigheden waarbij de bloeddruk sterk stijgt, zoals sporten, maar ook voorover buigen en tillen vermijdt u best in eerste week.

Wanneer u een bril draagt, bevestigt u deze best met tape vast aan het voorhoofd, zodat hij geen druk uitoefent op de neus.

Patienten vertellen ons dat ze na de neusoperatie helemaal geen pijn hebben. Mocht u toch wat pijn ervaren, dan volstaat een gangbare pijnstiller.

Controle

4-5 dagen na de neuscorrectie verwijdert de dokter het neuskapje en kan u het resultaat van de ingreep al zien. Natuurlijk ziet u dan wellicht nog wat blauw en zal de neus nog gezwollen zijn.

Een tweetal weken na de neuscorrectie kunt u uw dagelijkse activiteiten weer helemaal oppakken.

Aanvullende informatie m.b.t. neuscorrecties

Algemene informatie over de ingreep zelf: neuscorrectie.

Algemene informatie over neuscorrectie ervaringen en werkwijzen

Informatieve filmpjes over neuscorrectie

Dr. Hoeyberghs maakte een reeks informatieve filmpjes over de meest gestelde vragen rond de Neuscorrectie of Rhinoplastiek. Bekijk hier alvast het eerste filmpje!

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult