Neuscorrectie ervaringen en informatie over de werkwijze

Neuscorrectie - ervaringen en informatie over werkwijzeNeuscorrectie ervaringen

Plastische chirurgie van de neus is ingrijpend wegens de complexe anatomie van dit orgaan. Door de sterke psychische invloed op het zelfbeeld is een verandering van de neusvorm vaak een emotionele gebeurtenis. Overgaan tot een neuscorrectie is een zeer individuele beslissing en ervaring. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat informeren over de neusoperatie, maar vooral over de kennis en ervaring van uw plastisch chirurg. Het is aan de plastische chirurg om uw neus aan te passen aan uw wensen, binnen de grenzen van het mogelijke en vooral volgens uw eigen basisanatomie. Bovenop de verbetering van het uiterlijk dienen functionele problemen, waar mogelijk, gecorrigeerd te worden. Functionele verslechtering dient zo veel mogelijk vermeden te worden.

Beste neuscorrectie voor u?

U kunt natuurlijk veel lezen over neuscorrectie ervaringen op plastische chirurgie forums. Maar meer nog dan bij andere ingrepen, is het belangrijk dat u uw vragen uitvoerig aan uw plastisch chirurg stelt bij uw consultatie om erachter te komen wat de beste neuscorrectie voor u is. Bespreek ook zeker uw verwachtingen van de neuscorrectie voor en na. Bent u achteraf toch nog wat vergeten? Maak dan een nieuwe (gratis) afspraak of bel de dokter op.

Lees hiermeer over neuscorrectie in het algemeen en over de soorten neusoperaties.

Verdoving neuscorrectie

Deze ingreep gebeurt meestal onder een IVS - intraveneuze sedatie (roesje), afhankelijk van de wensen van de patiënt, en duurt gemiddeld 1 uur. Bij patiënten die daarop staan kan de ingreep gebeuren onder een eenvoudige plaatselijke verdoving.

Uitvoering neuscorrectie & littekens

De esthetische Rhinoplastiek kan op 3 manieren gebeuren:

  • Gesloten neuscorrectie: hierbij zijn er geen littekens.
  • Open neuscorrectie: er wordt een kleine incisie gemaakt aan de binnenzijde van de neus, zodat de plastisch chirurg een beter zicht krijgt op de kraakbeenstructuur doordat de huid aan de binnenkant van de neus losgemaakt wordt. Bij deze neusoperatie leert de ervaring dat de zwelling van de neus iets langer dan bij de gesloten methode. Het littekentje is al na enkele weken niet meer zichtbaar.
  • Verkleining van de neusvleugels: om te grote neusvleugels te verkleinen moeten de stukjes huid aan de onderkant van de neusvleugels verwijderd worden, maar de littekens hier vervagen ook binnen het jaar.

Esthetische tip

Voor mensen met een grote neus kan het zijn dat het plaatsen van het kinimplantaat meer geschikt is, omdat de afwezigheid van een uitgesproken kin een groot accent legt op de neus. Door het plaatsen van een kinimplantaat wordt het gelaat terug in evenwicht gebracht en valt de neus veel minder op.

Kosten neuscorrectie

Hiernaast treft u een overzicht aan van de kosten voor een neuscorrectie.

Herstel neuscorrectie

Hoe lang duurt het herstel van een neusoperatie?

Informatieve filmpjes over neuscorrectie

Dr. Hoeyberghs maakte een reeks informatieve filmpjes over de meest gestelde vragen rond de Neuscorrectie of Rhinoplastiek. Bekijk hier alvast het eerste filmpje!

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult