Veroudering van het voorhoofd

Veroudering van het voorhoofd - wat kunt u eraan doen?Het voorhoofd is het gebied  tussen de onderkant van de wenkbrauwen en de haarlijn. Rimpels en wenkbrauw verzak zijn de voornaamste tekenen van veroudering.

RIMPELS

Het voorhoofd is een erg beweeglijk mimisch deel bij de meeste mensen. Rimpels ontstaan door de spierwerking. We verdelen de rimpelgebieden in de frons, voorhoofd, en kraaipoten.

INSPUITINGEN

Door de spiergroepen die de rimpels veroorzaken selectief te verzwakken verminderen ze sterk of helemaal. Optimaal gebruik van het middel bij vrouwen zal ook een liftend effect op de buitenkant van de wenkbrauw beogen. De inspuiting tijdelijk, en zelden langer dan 6 maanden werkzaam.

Endoscopische LIFT

Middels beperkte insneden in de haarlijn maken we het voorhoofd los van de schedel. Zo kunnen de spieren selectief verzwakt worden en de wenkbrauwen gelift. Dit beoogt een meer permanente oplossing van de hyperactieve spieren. De herstel periode is dezelfde als voor de open procedure.

Open LIFT

Hierbij wordt de haarlijn volledig ingesneden en het voorhoofd naar voren geklapt om nauwkeurig spier en zenuw werk te verrichten. Het voor deel is dat overtollige huid kan weggenomen worden en het voorhoofd versmald worden. Deze aanpak is de beste voor vrouwen van boven de 60.

WENKBRAUW VERZAK

Voor wie geen inspuiting wil en evenmin een uitgebreide voorhoofdslift, kunnen de wenkbrauwen enkel gelift worden. Ofwel gebeurt door een onderhuidse draad, ofwel middels een insnijding in de haarlijn van de wenkbrauw (open wenkbrauwlift).

HOOG VOORHOOFD

Vrouwen met hoog voorhoofd zien er mannelijk uit. Dit kan grotendeels verholpen worden door een open voorhoofdslift, waarbij in de haarlijn tot 2 cm huid kan verwijderd worden. Hierdoor verkleint  de afstand tussen wenkbrauw en haarlijn met een visueel effect van zowel verjonging als vervrouwelijking. Deze procedure is met name ook aangewezen in geval van zeer dikke ‘Sharpei’ huid op het voorhoofd, zelfs bij jongere patiënten.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult