Veroudering van de hals

Veroudering van de hals - wat kunt u eraan doen?De hals is het stuk tussen het onderkaakbeen en het borstbeen.  Pal in het midden van e Hals bevindt zich de adamsappel.

De hals vormt visueel deel van het gelaat. Veroudering is er dan ook manifest zichtbaar, met name vanaf een leeftijd van 50 jaar.

Het is belangrijk te begrijpen dat voor behandeling er een essentieel verschil bestaat tussen het gedeelte boven en onder de adamsappel.

HUIDRIMPELS

Deze zijn het meest zichtbaar in het lage gedeelte van de hals, onder de adamsappel.  Dit gedeelte kan niet behandeld worden middels de traditionele halslift. Als goede huidverzorging en oppervlakkige peeling geen uitkomst meer bieden is verstrakking enkel mogelijk door chirurgie.  In ernstige gevallen kan men het plaatselijk wegsnijden van huid overwegen maar het is van belang de littekens zo te plaatsen dat ze na uitrijping niet onnodig opvallen en vlot te camoufleren zijn met make-up. De enige methode die verbetering kan brengen zonder zichtbare littekens is Nek Huidverstrakking Methode, waarbij de onderhuid met warmte wordt gestimuleerd om nieuw elastisch weefsel te vormen.

HUIDPLOOIEN

Deze zijn onvermijdelijk bij het buigen van de hals naar voren en worden meer en meer zichtbaar naarmate de leeftijd vordert, en de elasticiteit in de onderliggende weefsels afneemt. Het gebied boven de adamsappel kan aangespannen worden middels de traditionele halslift met insnijding aan het oor, al dan niet in combinatie met vetverwijdering of spierverstrakking.

VET

Bij mensen met algemeen of plaatselijk overgewicht is vetopstapeling in het halsgebied vaak een bezwarende factor. Bij jongere mensen kan het eenvoudig verwijderen van vet volstaan. Vanaf een leeftijd van 4O is een bijkomende traditionele huid lift meestal tevens aangewezen voor maximaal resultaat.

KALKOENHALS

Dit is mede te wijten aan het verzakken van de oppervlakkige halsspier, meestal in twee aparte banden die van de kin naar onder lopen. Door de richting van de spiervezels 90 graden te draaien, kan men het euvel verhelpen. Dit gebeurt meestal in combinatie met de traditionele face- en halslift en middels een extra sneetje onder de kin.

Voor patiënten die geen facelift willen kan men de spier- en huidprocedure uitvoeren middels een grote insnijding plaatselijk over de hals om zo ook de overtollige huid te verwijderen. Deze snede is complex om storende litteken vorming te vermijden.  Deze aanpak biedt vooral bij mannen boven de 60 vaak het beste resultaat.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult