Borstverkleining Vrouwen

Borstverkleining - MammareductieBORSTVERKLEINING - MAMMAREDUCTIE

WAT KUNT U VERWACHTEN DE DAG VAN DE INGREEP?

Voor de Borstverkleining

Deze procedure gebeurt onder slaapverdoving (roes). U krijgt verdovende middelen toegediend via een infuus. Hierna raakt u buiten bewustzijn en ervaart geen pijn meer. Aan het einde van de ingreep wordt u stilaan wakker.

Tijdens de Borstverkleining

Een borstverkleining is een zwaardere ingreep dan een borstlift of borstvergroting. Bij een mammareductie maakt de plastisch chirurg een incisie rond het tepelhof en een verticale incisie van de tepel naar de borstplooi. De overtollige huid wordt weggenomen samen met overtollig borstweefsel. De tepel wordt naar boven geplaatst. Vaak worden drains in de wonden geplaatst, om het overtollige wondvocht te laten wegsijpelen. Een viertal dagen na de ingreep worden de drains verwijderd.

Na de Borstlift

Wij brengen losse gaasjes in een losse voorsluitbeha aan om het eerste vocht op te vangen. Deze speciale sportbeha wordt bij ons aangementen ter ondersteuning en bescherming van de borsten. De gaasjes zal u de eerste 24u tot 48u regelmatig moeten vervangen. Indien er drains werden ingebracht, dan worden deze na 4 dagen verwijderd. De hechtingen worden na 10 dagen verwijderd.

Borstvoeding en zwangerschap na een Borstverkleining


Of u borstvoeding kunt geven hangt in grote mate af van het aantal melkklieren die intact zijn gebleven na de ingreep en of uw tepel nog hierop aangesloten is. De meeste patiënten die een borstlift gehad hebben zullen geen borstvoeding kunnen geven na de ingreep.

Mammografie


Een borstverkleining heeft geen effect op uw risico tot het ontwikkelen van borstkanker, noch op de diagnostische praktijk hier omtrent.

Gevoel


Tijdelijke of blijvende veranderingen in tepelgevoeligheid komt voor bij 15% van de vrouwen na een borstlift.

Littekens

Littekens zijn blijvend maar door de positie nauwelijks zichtbaar. Na de operatie zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd af. Na ongeveer 1 jaar zijn ze in principe verbleekt. Gedurende deze uitrijpingsperiode mag u de littekens en de borsten niet bloot te stellen aan de zon/zonnebank zonder sunblock, om permanente bruinverkleuring te vermijden.

PREVENTIEVE INGREEP TEGEN TE GROTE BORSTEN

Bij jonge pubermeisjes die erfelijk belast zijn of overmaatse borsten ontwikkelen kan de borstgroei sterk afgeremd of volledig gestopt worden via de Liposuctie met huidverstrakking procedure. Dit voorkomt de nood voor een grote ingreep en de daarbij behorende psychische en emotionele last van overmaatse borsten tijdens een belangrijke ontwikkelingsfase en levenslange vorming van het zelfbeeld.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult