Borstreconstructie na kanker

Borstreconstructie na kankerBorstkanker kan verwoestend zijn. Zelfs na borstkanker genezing, voelen veel vrouwen zich nooit meer als voorheen. Het verlies van een borst is zeer traumatisch, maar vaak worden deze emoties aan de kant geschoven om zich sterker te maken voor de strijd tegen deze kanker. Uit ervaringen van vrouwen blijkt dat na het herstel van borstkanker, de emoties van het verlies van het vrouw-voelen pas weer terug naar boven. Vandaar dat een goed uitgevoerde borstreconstructie (na amputatie) van zeer groot belang is!

Elk jaar krijgen gemiddeld 300.000 vrouwen in Europa de diagnose borstkanker gesteld. Voor veel vrouwen is de misvorming of amputatie van hun borst(en) een aanslag op hun zelfvertrouwen. Dit is echter onoverkomelijk verbonden met de moderne kankerbestrijdingstechnieken.

Gelukkig biedt een mooie borstreconstructie na een mastectomie (verwijdering van de volledige borst) of lumpectomie (verwijdering van enkel het kankergezwel in de borst) een esthetische oplossing, die tegelijkertijd het gevoel van eigenwaarde en vrouwelijkheid teruggeeft.

De stap naar reconstructieve chirurgie is een persoonlijke keuze en daarom niet eenvoudig. Veel chirurgen zijn bereid deze ingreep met u te bespreken, maar vaak hebben zij niet de ervaring en kennis om dit zo esthetisch mogelijk te doen VOOR BEIDE BORSTEN. Een borstkanker reconstructie, die succesvol gedaan wordt, is het schitterende orgelpunt na de kankerbestrijding.

Het advies van Dr. Hoeyberghs:

"Neem als borstkanker patiënt geen genoegen met een matige nieuwe borst maar gebruik deze kans voor een mooi symmetrisch paar nieuwe borsten!"

WELKE INFORMATIE VINDT U OP ONZE WEBSITE OVER BORST RECONSTRUCTIE?

Graag willen wij u zoveel mogelijk informatie geven over borst reconstructie-technieken na een (gedeeltelijke) borstamputatie. Tegenwoordig kan dit immers op een zeer veilige manier uitgevoerd worden met een zeer mooi resultaat. Waarom zou u als kankerpatient genoegen nemen met minder dan een mooie nieuwe boezem?

Op de Borstreconstructie Overwegingen pagina van deze website probere wij de volgende zaken goed uit te lichten:

Dr. Hoeyberghs wil de ex-kankerpatient een zo mooi mogelijke boezem te geven en verkiest in de meeste gevallen het opereren van beide borsten met behulp van implantaten.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult