Borstreconstructie HOFF methode

Borstreconstructie na kanker - de unieke methode van Dr. Hoeyberghs van de HOFFkliniekDE UNIEKE BORSTRECONSTRUCTIE METHODE VAN DR. HOEYBERGHS

Dr. Hoeyberghs en zijn team zijn gespecialiseerd in cosmetische borstreconstructies met tumescent infiltratie en lichte intraveneuse slaapverdoving op een polyklinische (dagopname) basis. Onze doelstelling is een permanent jeugdige uitstraling aan uw boezem te geven tot en met maat DD. Dit is een mooie en vooral langetermijnoplossing voor mastectomie (borstamputatie) patienten .

Zowel voor chirurgische als praktische redenen, voeren wij de operatie (exclusief tepelreconstructie) uit als een vertraagde reconstructie in slechts 2 fases.

Fase 1:  voorbereiding voor het implantaat (beide borsten)

Latissimus Dorsi (brede rugspier) reconstructie omvat altijd spieren en vet en, afhankelijk van de behoefte, bepaalde hoeveelheid huid. Meestal wordt de andere (gezonde) borst symmetrisch gevormd, al naargelang de beschikbare hoeveelheid huid en borstweefsel. Dit kan door een borstlift (op traditionele wijze of met Huidverstrakking) of door een borstverkleining met tepelverplaatsing.

Fase 2: definitieve plaatsing van MPS implantaten

Na 3 maanden plaatsen we de MPS implantaten, die zorgen voor de symmetrie. Indien het mogelijk is, worden kleine asymmetrieen tijdens deze operatie chirurgisch gecorrigeerd, voor zover mogelijk. Dit omvat meestal het uiteindelijke vormen van huid en littekens.

Het Tepel-areola complex

Een tepelreconstructie is optioneel. Wij bieden tepeltransplantaties aan of verwijzen u naar een expert in cosmetisch tattoueren nadat de implantaten volledig ingezonken zijn (6 maanden).

Voor de ingreep

Om er zeker van te zijn dat de hoofdaders van het donorweefsel een goede doorbloeding voorzien, eisen wij een computergestuurde angiografie. Dit doen we wanneer er chirurgie of radiografie gedaan werd in de oksel. We plannen meestal een operatie aan de donorzijde en de andere borst, omdat dit het mooiste resultaat geeft.

Nazorg

De onmiddellijke nazorg wordt in België gedaan. De meeste patienten verblijven 1 nacht in ons speciale zorghotel, samen met hun volwassen begeleider. Drains worden op dag 1 of dag 5 verwijderd, de hechtingen op dag 10.

Na een minimale herstelperiode van 2 maanden en niet later dan 1 week voor de tweede fase, meten we de borst(en) opnieuw op. Onze implantaten worden nl. zowel qua grootte als vorm op maat besteld.

De Plastisch Chirurg is 24/7 bereikbaar voor medisch advies, dus bij elke ongerustheid staat u rechtstreeks met hem in contact!
 

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult