Zweetklier verwijderen

Zweetklier verwijderen oksels door plastische chirurgieHyperhydrosis behandeling: zweetklier excisie

Overmatig zweten oftewel overmatig transpireren wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Sommige mensen hebben last van nachtelijk zweten, anderen van veel transpireren in de oksels of  doen in het algemeen veel zweten zonder aantoonbare reden.

Bij overmatig zweten van de oksels is de enige manier om dit probleem blijvend met een zo groot mogelijke kans van slagen op te lossen, door een zweetklierexcisie (hyperhidrosis behandeling) zoals wij die hier uitvoeren. Wij hebben er zeer goede resultaten mee en dankbare patienten.

Het verwijderen van de zweetklieren kan onder plaatselijke verdoving gebeuren, met of zonder een lichte IVS - intraveneuze sedatie (roesje). Het gebeurt middels een klein sneetje in de oksel van ongeveer 2,5 centimer.

Het doet geen pijn achteraf, wel moet men rekening houden met blauwverkleuring voor 2 weken als ook exudatie (lekken) van de wond voor enkele dagen. U moet 2 weken lang schouderbewegingen beperken, waarna men weer helemaal normaal moet kunnen functioneren.

De bijwerkingen zijn: tijdelijk gevoelsverlies in de oksel voor ongeveer 12 maanden. dit is chirurgie, dus hou rekening met de standaard complicaties van wondinfectie, weefselverlies (necrose) en forse littekenvorming (in uitzonderlijke gevallen, maar niet in onze ervaring).

Het zweet wordt via de nieren als urine afgescheiden ipv als overtollig zweet.

Indien u nog meer vragen heeft n.a.v. zweetklier verwijdering, stel deze dan gerust aan uw behandelend plastisch chirurg Dr. Jeff Hoeybergs tijdens uw consult.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult